Nabídka start ve Windows 8 a 8.1

Program Classic Shell vás určitě potěší

Jelikož program Classic Shell je se vší pravděpodobností naprosto jedinečným nástrojem dostupným zdarma, který dokáže obejít všechny nejkontroverznější funkce operačního systému Windows 8 a 8.1, a to zejména zmatky okolo nutnosti používání uživatelského rozhraní Metro (Design UI).

Instalace programu Classic Shell je naprosto bezproblémová. Stačí nástroj stáhnout ZDE a nainstalovat se standardně povolenými součástmi. Po instalaci dokonce není ani nutné restartovat počítač, protože program provede změny po své instalaci v operačním systému okamžitě.





V levém dolním rohu se pak v Hlavním panelu v režimu pracovní plochy po instalaci objeví úplně nová ikonka, která vypadá jako kříženec mezi logem Windows a logem petrolejářské firmy Shell. Když na tuto ikonku klepnete (nebo pokud stisknete na klávesnici klávesu Windows), pak určitě budete překvapeni (a pravděpodobně i potěšeni), když zjistíte, že se vám nezobrazí žádná obrazovka Start operačního systému Windows 8 a 8.1. Uvidíte totiž nabídku, která se vypadá, chová se a funguje úplně stejně jako nabídka Start, kterou tak důvěrně znáte z Windows Vista či Windows 7. Pokud se vám tento styl nezamlouvá, popřípadě se chcete vrátit k ještě starší verzi Windows, pak klepněte na ikonku pravým tlačítkem myši a z místní nabídky vyberte položku Settings (Nastavení). Poté se přesuňte na záložku Start Menu Style, kde nabídku Start přeměníte do klasického vzhledu, která vypadá jako nabídka Start v klasickém stylu z Windows XP.


9 komentářů:

  1. Reaguje korektně Clasic Shell na změnu DPI?

    OdpovědětVymazat
  2. Mám nainstalován Clasic Shell, v zásadě spokojenost, přesto se ptám, jak se vrátit k nativnímu startu W 8.1?
    Dík

    OdpovědětVymazat
  3. Standartě je pomocí klávesové zkratky SHIFT + WIN, je možné přepnout do METRA, ale v nastavení Classic Shell je to možné změnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za promptní odpověď, ten shortcut znám, šlo mi o to, jestli je možno nastavit NB tak, že startuje přímo do dlaždic, ne na desktop. Jestli je to tedy vůbec možné...;)

      Vymazat
    2. Ano, nastavit je to přímo ve Windows. Třeba tento postup: Ovládací panely -> Hlavní panel a navigace -> záložka Navigace -> zrušit zaškrtnutí "Po přihlášení nebo zavření všech aplikací přejít na plochu místo na Úvodní obrazovku"

      Vymazat
    3. Dík, to je ONO!!!! :)

      Vymazat
  4. Díval jsem se že už je verze 4.2.1, myslíš že je v něčem lepší, koupil jsem si pc s w8.1 a zítra ho budu zprovozn'ovat, s tím metrem jsem ještě nedělal ale už ted' ho nemám rád, hodně známých na ty dlaždice nadáva, jenom bych chtěl vědět tvůj názor

    OdpovědětVymazat