Android - Problém Wifi 5GHz

Také máte problém s připojením na Wifi 5GHz na vašem zařízení Android - nejste jediní. Problém se objevuje na zařízeních Nexus (telefon i tablet), kde je Wifi s podporou 5GHz.

Chyba připojení na 5 GHz Wifi není ve vašem routeru, ani v hardwaru vašeho zařízení. Nachází se v systému Android jako takovém a již několik let střídavě přichází do různých zařízení spolu s aktualizacemi na novější Android. Zatímco univerzálním řešením by byla oprava a aktualizace ze strany Googlu, ten se k chybě oficiálně nepřiznává, i když určitě pracuje na jejím odstranění. Proto je třeba si pomoci sám, co se dá udělat manuálním přepnutím kanálu na vašem Wi-Fi routeru. 

Vybraný kanál (frekvence) nesmí být v rozmezí 52 - 140, protože jed o tzv Dynamic Frequence Selection (DFS) kanály, které zařízení nepodporují. Doporučené kanály jsou 36, 48 a 149. Mě se osvědčil kanál 48. Na kanálu 149 docházelo k občasnému výpadku (odpojení a připojení Wifi).

Přepnutí kanálu na manuál se provádí v administraci vašeho routeru. Níže je vidět obrázek, nastavení mého routeru (Linksys E3000 s DD-WRT).


Žádné komentáře:

Okomentovat