IE 11 pro Windows 7

Pokud používáte Windows 7 a jste fanoušky prohlížeče Internet Explorer, bude pro vás určitě potěšující, že IE11 bude nyní k dispozici i pro zmíněné "sedmičky".
Podle výrobce je údajně nová verze Internet Explorer nejrychlejším prohlížečem na trhu a měl by nabídnout až o 30% rychlejší prohlížení "reálných webových stránek" něž konkurence. IE11 je dodáván společně s operačním systémem Windows 8.1, který byl vydán již před několika týdny. Některé jeho funkce ale samozřejmě nebudou k dispozici v prostředí Windows 7. 

Další zajímavou novinkou je podpora technologie WebGL pro vytváření náročné hardwarově akcelerované 3D grafiky za užití čište webových technologií. Konkurenční prohlížeče tuto de facto webovou implementaci OpenGL podporují již delší dobu. Stejně jako v Internet Exploreru 11 nově podporovaný experimentální protokol SPDY řešící některé nedostatky HTTP.

V prohlížeči Internet Explorer 11 by tak měly být svižnější služby jako je Facebook, Twitter, Google Plus či Gmail, které SPDY již podporují. Microsoft navíc opět výrazně optimalizoval výkon svého enginu Chakra pro zpracování kódu v jazyce JavaScript. Vyladěna by měla být také hardwarová akcelerace za využití Direct2D.

Internet Explorer 11 si lze stáhnout z webu Microsoftu

Žádné komentáře:

Okomentovat